Siirry sisältöön
Varaa aika

Seksuaaliterveys

Seksuaalineuvojan vastaanotolla on mahdollista keskustella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Seksuaalineuvonta on seksuaalisuuteen liittyvää neuvontaa, tiedon jakamista ja ohjausta. Seksuaalineuvonnan tarkoituksena on tarjota tukea ja tilaisuus keskustella joko ajankohtaisista tai aiemmin koetuista asioista sekä etsiä yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja mahdolliseen ongelmaan.

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat muuttuvia. Suurien elämänmuutoksien, kuten esimerkiksi raskauden, vanhemmuuden, eron tai muiden menetysten kohdalla muutokset ovat tavallisia. Silloin saattaa olla hyvä päivittää omaa tilannettaan yhdessä seksuaalineuvojan kanssa.

Neuvonnassa voi myös keskustella sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä ja pohtia niitä. Yhtä lailla voi keskustella nuoruusikään liittyvistä kysymyksistä sekä ikääntymisen ja mahdollisten sairauksien vaikutuksista seksuaalisuuteen. Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä myös seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia häiriöitä. Seksuaalisia häiriöitä voivat olla muun muassa muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, erektio- ja siemensyöksyhäiriöt (herkkä tai viivästynyt siemensyöksy), yhdyntäkivut tai orgasmivaikeudet.

4Fysion asiantuntijana
Marika Ståhl-Railila